Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

Brand new black box

Discussion in 'Controller Boards' started by Chadfarmer, Jun 3, 2019.

  1. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Just got put together watching the video took old controller out and connected this controller cant connect in openbuilds software or other

    15596066359216561883263833605033.jpg 15596066628394703201932243644929.jpg 15596066359216561883263833605033.jpg 15596066628394703201932243644929.jpg 24 v power supply a 1510 workbee. Tryed 3 different cables and i have just pulled off different controller that was working.

    Power white goes 24v black goes to grd
     

    Attached Files:

  2. sharmstr

    sharmstr Master
    Moderator Builder

    Joined:
    Mar 23, 2018
    Messages:
    827
    Likes Received:
    460
  3. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    yep same thing
     
  4. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    just hooked iot up and when I link all cables up the switches now say usb not recognized


    did with everything unhooked at first then hooked up just incase after powering down
     
  5. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    ok I think that my switch wiring was wrong it changed it nothing plugged in doesn't connect what it supposed to say it is in device manager windows 10
     
  6. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Here is what is shows
     

    Attached Files:

  7. sharmstr

    sharmstr Master
    Moderator Builder

    Joined:
    Mar 23, 2018
    Messages:
    827
    Likes Received:
    460
    In the pictures above, do you have your usb cable plugged into the box and the computer? The usb icon should light up when it is.

    Device mgr looks good. What's listed in com ports?
     
  8. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Usb and power only hooked up


    Ill get pic of com ports for u
     
  9. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    When u plug usb in there is a light at top on by stepper and the usb. on the side with reset comes on for a second.
     

    Attached Files:

  10. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Here light that stays on
     

    Attached Files:

  11. Peter Van Der Walt

    Peter Van Der Walt OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Resident Builder Project Maker Builder

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    1,558
    Likes Received:
    818
    Its hard to confirm in the pictures, and yes I know you have confirmed some of these but just for sake of a systematic approach, tick of these checks, one by one, in order:

    1. Unplug everything from the BlackBox
    2. Confirm that PORTS under device manager is indeed EMPTY (That COM5 isnt something else thats plugged into PC)
    3. Connect JUST USB (no power, no motors, no limits, no tools, etc... JUST USB) - wait for PC to Enumate and show up as a USB Serial Port in Device Manager under Ports
    4. Open OpenBuildsCONTROL
    5. Click CONNECT: IF it still fails, go to the Serial Tab and grab a screenshot. PS Please don't use a camera pointed at your PC Screen, it makes for hard to read screenshots. Use the built in tools on Windows: SNIPPING TOOL , save and upload that instead.
    6. You can also try just reflashing Grbl: in OpenBuildsCONTROL, go to "Wizards and Tools" at the top, then go to Grbl Flashing Tool on the menu
    6.1 . Set it up like this: (Your COM port number will be different...)
    flash.png
    6.2 Click Flash. Keep an eye on the Serial Log tab for details if it had success or failed.
     
  12. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    I think i did all that but will do again 4 hours last night
     
  13. Peter Van Der Walt

    Peter Van Der Walt OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Resident Builder Project Maker Builder

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    1,558
    Likes Received:
    818
    Well, all in all those steps is about 5 minutes. Just keep your focus and work them one by one, in order
     
  14. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    4 hours of searching forums to find out if anything else. I figured would work ouf of the box put the old controller back on so i could cut again.
     
  15. Peter Van Der Walt

    Peter Van Der Walt OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Resident Builder Project Maker Builder

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    1,558
    Likes Received:
    818
    Well, lets see the results of the tests. NB screenshots of that Serial Log tab, there it tells you everthing it does
     
  16. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    every step worked
     

    Attached Files:

  17. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Also the flash failed also. As u can see
     
  18. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Detecting a change is unpluging andpluging in usb
     
  19. Peter Van Der Walt

    Peter Van Der Walt OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Resident Builder Project Maker Builder

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    1,558
    Likes Received:
    818
  20. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Ok got new box and after turning on my black box axises lock then i move just a little and i have red lights on all axis but z something new.
     
  21. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Turn off power and my axis work correctly then 30 seconds same thing
     
  22. sharmstr

    sharmstr Master
    Moderator Builder

    Joined:
    Mar 23, 2018
    Messages:
    827
    Likes Received:
    460
    Try adusting the current via the trim pots
     
  23. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Full power and low power the same thing
     
  24. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    My z wont even move up now. Put my old controller back on works fine
     
  25. Peter Van Der Walt

    Peter Van Der Walt OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Resident Builder Project Maker Builder

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    1,558
    Likes Received:
    818
    If you have limits and its wired or configured wrong it may prevent moving in one direction
     
  26. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    $20
    $21 disable both
     
  27. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Is there a number to call!
     
  28. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    I am not getting it to stop on the switches either

    Maybe some help here need to get this rolling defective part now i have red lights

    About ready to just send it back
     
  29. Chadfarmer

    Chadfarmer Journeyman
    Builder

    Joined:
    Feb 13, 2019
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Played with the voltage and i think i got the red lights out. Atleast for 10 mins ok 1510 normal limit switches i did like the manual about said but just broke a couple can any verify the color. I have black going to no and red c
     
  30. Alex Chambers

    Alex Chambers Master
    Moderator Builder

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    843
    Likes Received:
    436
    The wiring to the switches doesn't matter - they will work properly whichever way they are wired.
    Alex.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice