Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

xPro no longer locks drivers

Discussion in 'Controller Boards' started by Steven Yampolsky, Dec 6, 2018.

  1. Steven Yampolsky

    Steven Yampolsky Well-Known
    Builder

    Joined:
    Sep 13, 2017
    Messages:
    22
    Likes Received:
    6
    I've been using xPro with AcroLaser for 4 months now with great success. The board has accumulated at least 100hr of trouble free operation. This morning, I turn it on an noticed that drivers are not locking in place like they usually do when the power turned on. When I issue a move command nothing happens! The M5 commands turn the laser on/off no problem though. the voltage on the board input is stable 24V. what could it be? What can I check?
     
  2. bubba

    bubba Well-Known
    Builder

    Joined:
    Jan 14, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    10
    Do you have a fan for your xPro?
     
  3. Steven Yampolsky

    Steven Yampolsky Well-Known
    Builder

    Joined:
    Sep 13, 2017
    Messages:
    22
    Likes Received:
    6
    No, it's open air with heatsinks
     
  4. bubba

    bubba Well-Known
    Builder

    Joined:
    Jan 14, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    10
    Without a fan the xPro tends to overheat. If it doesn't work after the board has cooled down there is a good chance that the board is fried.
     
  5. Peter Van Der Walt

    Peter Van Der Walt OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Resident Builder Project Maker Builder

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    1,399
    Likes Received:
    743
    Also, check that $4=1 in your Grbl settings
     
  6. Steven Yampolsky

    Steven Yampolsky Well-Known
    Builder

    Joined:
    Sep 13, 2017
    Messages:
    22
    Likes Received:
    6
    Thanks for the tip. Alas it was set to 1 already and still no move commands possible :-(
     
  7. CNCMD

    CNCMD Veteran
    Builder

    Joined:
    Jul 29, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    98
    Post your GRBL Settings. I believe the first one $1 needs to be set to 255 in order to lock the drives all the time.
     
    Peter Van Der Walt likes this.
  8. Steven Yampolsky

    Steven Yampolsky Well-Known
    Builder

    Joined:
    Sep 13, 2017
    Messages:
    22
    Likes Received:
    6
    So after a long delay, I figured I'd check the board out. Started looking at the settings and noticed something odd: all my $$ settings were gone! How did that happen?! Anyways, after setting everything back to what I had before(I had a screenshot from before) and it came back to normal. what gives!? I guess I shouldn't complaint: the board is back and working.
     
  9. Giarc

    Giarc Master
    Moderator Builder

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    1,188
    Likes Received:
    637
    The screen shot is smart. I did the same and was glad I did after I lost everything once.
     
    Steven Yampolsky likes this.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice