Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

X pro v3 failure

Discussion in 'CNC Mills/Routers' started by Grant Mackay, Sep 29, 2017.

  1. Grant Mackay

    Builder

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi Guys

    I built an OX , have been running it for a week successfully. Last night i shut everything down as normal, returned today, and cannot get passed "GBRL has not finished booting"

    I haven't altered anything, and was running jobs successfully.

    Spent the last 7 hours checking, double checking, reinstalling everything but nothing works. Baud rates, COM ports and so on

    Everything is powered up, all lights are on etc.

    My only thought is that the controller has somehow malfunctioned. It's cost me a day of work.

    I'd appreciate any advice whatsoever

    cheers
     
  2. phil from seattle

    phil from seattle Journeyman
    Builder

    Joined:
    Mar 17, 2017
    Messages:
    47
    Likes Received:
    11
    Can you try reloading grbl? It may not help but might tell you if the xpro is bad.
     
  3. Grant Mackay

    Builder

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Cheers Phil

    I got hold of Spark and they've sent a bunch of instructions. I've to reset everything via Arduino, which is another thing to learn
     

Share This Page

  • About Us

    The OpenBuilds Team is dedicated helping you to Dream it - Build it - Share it! Collaborate on our forums and be sure to visit the Part Store for all your Maker needs.


    [email protected]

  • Like us on Facebook

  • Support Open Source FairShare Program!

    OpenBuilds FairShare Give Back Program provides resources to Open Source projects, developers and schools around the world. Invest in your future by helping others develop their future.

    Donate to Open Source