Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

trouble running a program

Discussion in 'CNC Mills/Routers' started by Glenn67, Mar 30, 2018.

  1. Glenn67

    Glenn67 New
    Builder

    Joined:
    Dec 26, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    I'm having some trouble with my machine. I just finished it and have only run a few codes they were was successful until now. I am using an xProv2 controller and G code sender 1.0.9. I generated the codes in Fusion 360. I have set machine zero and than set work zero. I have set X zero Y zero on my work piece as the lower left corner (on top surface of 1/2" ply). The first operation is a center pocket hole ( centered in the work piece-10"x10"). The bit starts at work piece zero zero, moves to machine zero while lowering the bit, than moves back toward the work piece but doesn't raise the spindle and will crash into the piece if I let it. I tried it without the wood in place and it raises the spindle when it gets to the center of the piece. I am almost certain I am doing something wrong but I cut this operation before and I haven't made any changes to the file. Long winded I know but any help is appreciated.
    Glenn
     

Share This Page

  • About Us

    The OpenBuilds Team is dedicated helping you to Dream it - Build it - Share it! Collaborate on our forums and be sure to visit the Part Store for all your Maker needs.


    [email protected]

  • Follow us on Instagram

  • Like us on Facebook

  • Support Open Source FairShare Program!

    OpenBuilds FairShare Give Back Program provides resources to Open Source projects, developers and schools around the world. Invest in your future by helping others develop their future.

    Donate to Open Source
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice