Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

FTDI driver issue w/ XPro V3 on OSX Sierra

Discussion in 'Controller Boards' started by Oddturkout, Nov 2, 2017.

  1. Oddturkout

    Builder

    Joined:
    Jan 12, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Can't seem to get ftdi drivers to work, I was able to connect to USB port and update the GRBL on the board earlier in the day and run the stepper motors using Universal G-Code sender.

    Figured I would install new drivers from ftdi:
    D2XX Direct Drivers
    Virtual COM Port Drivers

    Installed both and after I disconnected the XPro to add another axis stepper drive. When I connect the board back and launched Universal G-Code sender, I got the no serial ports found error.

    I can see in system information "FT231X USB UART" when ever is board is plugged.

    Anyone dealt with this? When I plug an Arduino DUE I can see
    /dev/tty.usbmodem1411 when I type "ls /dev/tty*"
    which is what I think I used to see when the XPro was plugged in.. not anymore,

    Any ideas?

    Thanks
     

Share This Page

  • About Us

    The OpenBuilds Team is dedicated helping you to Dream it - Build it - Share it! Collaborate on our forums and be sure to visit the Part Store for all your Maker needs.


    [email protected]

  • Like us on Facebook

  • Support Open Source FairShare Program!

    OpenBuilds FairShare Give Back Program provides resources to Open Source projects, developers and schools around the world. Invest in your future by helping others develop their future.

    Donate to Open Source