Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

Solved 90 % Whipping

Discussion in 'Share Parts' started by Excalibur67, Nov 10, 2019 at 1:10 AM.

  1. Excalibur67

    Builder

    Joined:
    Sep 24, 2019
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    Hi at all, i builded a Wokbee (modified) of 1mt. x 2mt with a single start TR12x3 leadscrew and I inevitably stumbled on whipping on the Y axis. I was inspired by Tony Thor's idea of this forum and I modified his idea by customizing it with my structure. In fact due to the thicker leadscrew I had to create supports completely different from the original ones (I printed them with my 3D) and I attached a double rectangular aluminum bar (in my case from 1 mt.) ... see the video....
    I have particularly solved the problem even if some noise is still heard, but I think that when I go to put the spoiler board the structure will become more rigid and therefore I think that the vibrations will be reduced.
    I wanted to share this experience with you because I lost 2 weeks before solving and if it helps someone I'm happy.
    Furthermore, in the meantime I have bought others a little faster leadscrews (TR12x6 - 3 Start) so I can reduce the speed of the steppers and reach higher speeds and then less residual vibrations.
    What do you think ?
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice