Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

Plasma post process problem

Discussion in 'Other Builds' started by Touma02, Dec 5, 2021.

  1. Touma02

    Touma02 New
    Builder

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    I make my own plasma with CNC workbee 1010 and Blackbox

    I put Relay jumper to M8/M9 and i use it to put on my plasma

    I try to cut a rectangle 30x40mm and when i post process i have this code

    G53 G0 Z-10
    G0 X42.5 Y-4.33 F800
    G0 X42.5 Y-4.33 Z7.5
    G38.2 Z-10 F100
    G10 L20 Z-3.8
    G0 Z2.5
    M8
    G4 P3.
    G1 Z1.5 F800
    G1 X40 Y0 S1000
    X0 Y0
    X0 Y30
    X40 Y30
    X40 Y0
    X37.5 Y-4.33
    M9
    G0 Z7.5
    M5
    G0 X0 Y0
    M30


    So the post process don't take the crop line width ? I change it if put 1mm or 4mm i have the same post process

    Second question, Some time M9 to stop my plasma at the end of cut don't work end plasma stay on. What can do that ?

    thank you
     

    Attached Files:

  2. Peter Van Der Walt

    Peter Van Der Walt OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Builder Resident Builder

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    9,899
    Likes Received:
    3,156
    Which CAM are you using?
     
  3. Touma02

    Touma02 New
    Builder

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    Sorry Fusion 360 with your Post process
     
  4. sharmstr

    sharmstr OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Builder Resident Builder

    Joined:
    Mar 23, 2018
    Messages:
    1,777
    Likes Received:
    1,226
    I think you are talking about kerf width. If so, I cant reproduce your issue. Please respond with your fusion file and tell us what version of the post processor you are using.
     
  5. sharmstr

    sharmstr OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Builder Resident Builder

    Joined:
    Mar 23, 2018
    Messages:
    1,777
    Likes Received:
    1,226
    You have sideways compensation set to center. It should be set to left. Its in the passes tab. After changing to left, make sure compensation type is set to in computer.

    Remember to change your kerf size as well. Right now its set to 10mm
     
    Peter Van Der Walt likes this.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice