Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

New Acro 1010 Build Y1 Motor gets hot

Discussion in 'Controller Boards' started by Bob Waterfield, Jan 25, 2019.

  1. Bob Waterfield

    Builder

    Joined:
    Jan 21, 2019
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    I am building an ACRO 1010 using the NEMA 17 steppers and the CNC xPRO V4 Controller Stepper Driver board
    Was checking for proper commanded movement via GRBL and Lightburn software.

    After completing a few homing cycles of 100mm each time, I noticed that the Y1 motor was very warm to hot. Y2 was luke warm ans well as the X motor.
    Do I have the current too high? Y axis moves nice and smooth so I know it is not a binding issue.

    Thanks
     
  2. Bob Waterfield

    Builder

    Joined:
    Jan 21, 2019
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Never mind, figured it out.
    Had to re-adjust the current pots. Had turned em down when I should have been turning them up.
     

Share This Page

  • About Us

    The OpenBuilds Team is dedicated helping you to Dream it - Build it - Share it! Collaborate on our forums and be sure to visit the Part Store for all your Maker needs.


    [email protected]

  • Follow us on Instagram

  • Like us on Facebook

  • Support Open Source FairShare Program!

    OpenBuilds FairShare Give Back Program provides resources to Open Source projects, developers and schools around the world. Invest in your future by helping others develop their future.

    Donate to Open Source
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice