Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

Interface losing connection

Discussion in 'Interfaces' started by Netechsys, Mar 13, 2021.

  1. Netechsys

    Netechsys Well-Known
    Builder

    Joined:
    Mar 25, 2020
    Messages:
    146
    Likes Received:
    92
    Hello,

    I was using the interface with no real problem till today. When I move the interface, I get a disconnected warning on the screen and everything stops responding. Move the interface, and it works for a bit. Seems to be a connection issue in the wire.

    Has anyone had issue with the wire from the GRBL controller to the interface? Or am I barking down the wrong tree. I guess I could run a continuity tester and check the wire. But thought I’d ask first since the tester isn’t here at the moment.

    thanks!
     
  2. Peter Van Der Walt

    Peter Van Der Walt OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Project Maker Builder Resident Builder

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    7,649
    Likes Received:
    2,563
    Have not had reports, but can imagine wires getting pulled out of the crimps. We added a couple cable tie holes on the bottom panel to help with strain relief if needed
     
  3. Netechsys

    Netechsys Well-Known
    Builder

    Joined:
    Mar 25, 2020
    Messages:
    146
    Likes Received:
    92
    So. After some digging. It is a wire. The white RX connection at the interface. Seems the tab that holds the wire on the connector wasn’t there when the wire was put together so it just backed out a bit. Pulled the pin and pushed the tab out and seems to have caught now. Wired it back up and it’s working again. I did use the wire tie hold to put 2 ties on the wire at the interface to keep the wire from moving any more so it shouldn’t be a problem again.

    @Peter Van Der Walt thanks for the quick response.
     
    sharmstr and Peter Van Der Walt like this.
  4. BeeAMaker

    BeeAMaker Well-Known
    Builder

    Joined:
    Apr 19, 2016
    Messages:
    88
    Likes Received:
    28
    Also note that the plastic locking connector can pull out of the Interface. I had this issue once also but it was the connector that pulled just far enough out that the pins were not making contact even though it was fully locked with the Interface end. The plastic connector should be flush with the case.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice