Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

Blackbox axis flip

Discussion in 'General Talk' started by Boathpy, Jun 29, 2020.

  1. Boathpy

    Boathpy New
    Builder

    Joined:
    Nov 26, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    4
    I am setting up my blackbox for a large custom router table that I built. My X axis and Y2 axis are operating in perfect sync just like Y and Y2 should. Is there something I can do to fix this or is it a box issue?

    Thanks
     
  2. Giarc

    Giarc Master
    Moderator Builder

    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    1,625
    Likes Received:
    846
    From what you are describing, it sounds like something is mis-wired. What happens if you jog your x axis? Does Y move? docs:blackbox:start [OpenBuilds Documentation]

    The way it is written its sounds to me like when you attempt to move the Y axis, only one Y motor (Y2) and the X motor move. Is that correct?
     
  3. Peter Van Der Walt

    Peter Van Der Walt OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Project Maker Builder Resident Builder

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    4,095
    Likes Received:
    1,502
    Refer to docs:blackbox:jumper-slaveaxis [OpenBuilds Documentation]
     
  4. Boathpy

    Boathpy New
    Builder

    Joined:
    Nov 26, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    4
    Thanks for getting back to me. Let me see if I can remember everything I tried. X works fine. Y works fine Y2 does not function when Y is operating. When X is operating Y2 operates exactly as X. I have swapped the nema 23 motors around, makes no difference (I didn't think it would). When I run Y, X does not run and Y2 does not run.. This is initial set up of this box. Bought it many months ago but just getting to it now. Thanks again.
     
  5. Peter Van Der Walt

    Peter Van Der Walt OpenBuilds Team
    Staff Member Moderator Project Maker Builder Resident Builder

    Joined:
    Mar 1, 2017
    Messages:
    4,095
    Likes Received:
    1,502
    Giarc likes this.
  6. Boathpy

    Boathpy New
    Builder

    Joined:
    Nov 26, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    4
    You are correct. I did not originally assemble the box, my "former" IT guy did. You did send me in the right direction and found the little Blackbox was doing exactly what it was told to do. The jumper in the box was set to have Y2 as the slave to X. Thanks so much!

    Regards
    Larry
     
    Peter Van Der Walt likes this.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice